Ett kulinariskt äventyr styrt av rektor Bosse själv.
Officiell programillustration, enligt Strömberg-standard.
Här kombineras traditionell matlagningskonst med Strömberg Universitys unika förhållningssätt till utbildning: om det går att äta och någon kan förklara hur, så kan det bli en kurs. Programmet leds personligen av rektor Bosse, som inte bara undervisar utan även agerar smakpanel, matsalschef och ibland oväntad deltagare i praktiska moment. Studenterna lär sig inte bara att laga mat – de lär sig att göra det på ett sätt som känns både akademiskt försvarbart och socialt diskutabelt. Förvänta dig föreläsningar som avbryts av spontana ostbrickor, workshops i hur man identifierar en mikrovågsugn på 50 meters håll och laborationer där alla deltagare får exakt lika mycket choklad. Här utvecklar du din kulinariska kreativitet, din tålighet mot laktos och din förmåga att argumentera för att mikrad mat faktiskt är haute cuisine.
Yrkesutbildning, 240 HP
Från de första misstagade mjölkkoagulationerna i Mellanöstern till dagens industriproducerade cheddar. Du får analysera ostens roll i krig, fred och mellanmål. Kursen inkluderar fältstudier i kylskåp som inte rengjorts sedan terminsstart.
En smakresa genom chokladens historia, kemi och optimala ätteknik. Gästföreläsaren Augustus Gloop (via videolänk från en okänd chokladfabrik) leder en praktisk workshop i hur man smakar professionellt utan att “råka” äta upp hela provet.
Den här kursen täcker allt från jämn värmefördelning till strategisk tallriksrotation. Du lär dig hur man micrar utan att kanterna blir vulkanheta och mitten isande kall, ostsmältning under kontrollerade förhållanden” och “explosionsdynamik vid äggkokning”. Inkluderar ett laborationsmoment där du ska tillaga en trerättersmiddag i endast en 700-watts maskin.